Henkilökohtaisen talouden valmentaja

Ei ole merkitystä mistä aloitat, unelmien saavuttaminen on mahdollista jokaiselle. Eikä matkaa tarvitse kulkea yksin.

Kuka olen?

MikkoVikman_talouden personal trainerNimeni on Mikko. Olen tai oikeastaan olin ihan tavallinen keskituloinen palkansaaja, kunnes eräänä kauniina päivänä kiinnostuin henkilökohtaisen taloudenhallinnasta hieman tavanomaista enemmän. Sen jälkeen ei enää ollut paluuta entiseen. Lisäksi olen työskennellyt yritysten taloudenhallinnan parissa useita vuosia.

Uskon siihen, että taloudelliseen vaurastumiseen ei tarvita suuria tuloja tai lottovoittoa. Siihen vaaditaan jonkinlaisia tuloja, säästämistä ja ylijäämän sijoittamista sekä oikeanlaisia työmenetelmiä.

Valitettavasti näitä taitoja ei opeteta koulussa. Hyvä puoli on se, että voin opettaa sinulle kaiken tarvittavan. Pidän myös huolen siitä, että sinä teet ja saavutat sen mitä tavoittelet.

Olen henkilökohtaisen taloudenhallinnan asiantuntija eli talouden personal trainer. Nimike on oman tuotekehityksen tulos ja sillä ei ole mitään tekemistä minkään virallisen tahon kanssa. Sijoitusneuvojen antamiseen minulla ei ole pätevyyttä, enkä edes halua ottaa siihen kantaa, mikä on kenellekin oikea tapa sijoittaa.

Miksi sinun sitten kannattaisi edes kuunnella minua?

Oma taloudenhallintani

En oleta, että luottaisit suin päin vaurastumisesi käsiini. Sen takia toivon, että käyt lukemassa oman tarinani blogistani www.pohatta.com. Aloitin kirjoittamaan blogia taloudenhallinnasta lokakuussa vuonna 2013. Kerron blogissa täysin avoimesti omat tuloni, menoni ja kaiken muun taloudenhallinnan kannalta oleellisen tiedon virheitä unohtamatta.

Kyllä, myös minä teen virheitä. Kun aloin kirjoittamaan blogia vaurastumisesta asetin omaksi tavoitteekseni jäädä eläkkeelle sinä vuonna kun mittari näyttää 35v. Eläkkeellä tarkoitan taloudellista riippumattomuutta eli tilannetta, jossa sijoitusteni tuotot kattavat pakolliset menoni. Koska tavoite on kunnianhimoinen, mahtuu matkalle paljon yrityksiä ja erehdyksiä – molemmista sinä voit ottaa opiksesi.

Blogista löydät paljon vinkkejä omaan taloudenhoitoosi ja sen lukeminen on paras tapa selvittää, että kannattaako minua kuunnella vai ei.

Muualla mediassa

Blogin lisäksi olen puhunut säästämisen ja sijoittamisen puolesta mediassa:

Rahaa ja rakkautta

Mitä pidemmälle matkani on edennyt, sitä enemmän olen huomannut että kyse ei ole vain rahasta. Kyse on siitä miten voi paremman taloudenhallinnan avulla saavuttaa niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä.

Kaikki eivät halua rikastua, mutta raha on silti usein yksi parhaista työkaluista unelmien tavoitteluun. Itsestäni tuskin tulee koskaan rikasta, mutta saan mahdollisuuden elää sellaisen elämän kuin itse haluan. Oma taloudenhallintani perustuu tiukkaan säästämiseen ja minimaalisiin menoihin. Se on itselleni hyvä tapa, mutta ei suinkaan kaikille.

Oli kyse sitten siitä, että saat viettää enemmän aikaa perheesi kanssa tai haaveilet vaikka uudesta asunnosta, on hyvä taloudenhallinta avainasemassa.

Ennen oli ennen, nyt on nyt

Valitettavasti en enää myy talousvalmennuksia. Hyvä puoli on se, että löydät kaiken tiedon blogistani ja vieläpä täysin ilman veloitusta. Paras tapa on ryhtyä itse tuumasta toimeen. Jos kaipaat vinkkejä aloittamiseen, kannattaa suunnata kohti talousremonttia. Talousremontista löydät tarvittavat ohjeet varallisuuden kartuttamisen aloittamiseen.

Toivon, että löydät uuden suunnan omalle taloudellesi joko itse, talousremontin tai blogini P.Ohatan kautta.

Mikko Vikman