Talouden personal trainer – WTF?

talouden-personal-trainer-wtf

talouden personal trainerAi talouden personal trainer? Täytyy tunnustaa, että kun ensimmäisen kerran mieleeni tuli ajatus tehdä työkseni henkilökohtaisen talouden valmennuksia, en itsekään tiennyt tarkalleen mistä on kyse.

Vähitellen ajatus on jalostunut ja nyt tavoite on selvä: Auttaa jokaista perus palkansaajaa ymmärtämään rahaa ja saavuttamaan vaurastumiseen tarvittavat taloustaidot. Tähän tulen myös keskittymään tulevissa blogikirjoituksissani.

Ehkä kyse on myös jonkinlaisesta vastarinnasta tässä pikavippien luvatussa maassa. Miksi ihmeessä pitäisi säästää, jos kaiken voi ostaa heti?

Niinpä – helpompihan se on maksaa kaikki luottokortilla ja hieman vipata tuohta tuonpuoleisesta. Rahaa on hetken aikaa kuin Roope ankalla, mutta valitettavasti joskus koittaa se takaisinmaksun aika.

Elä hetkessä ja unohda tulevaisuus!

Muutosten aika

Useimpien elämässä tulee jossain kohtaan vastaan se ajatus, että mitähän kaikkea sillä rahalla, mikä nyt on tuhlattu kaiken turhanpäiväisen hamstraamiseen, olisi oikein voinut tehdä.

Joku päivä tulee se kyllästymisen tunne, että kaikki rahaa näyttää katoavan, mutta oikein mitään ei jää käteen. Toki huomaat, että taas olisi aika vaihtaa asunto suurempaan, koska kaikessa tavaranpaljoudessa alkaa lattiapinta-ala olemaan katoava luonnonvara. Silti olo on tyhjä.

Tarvitsemme tietyn verran mukavuuksia ja se mitä jokainen tarvitsee on yksilöllistä. Oman talouden hallinnassa kyse on valinnoista ja siitä miten rahan saa riittämään niihin asioihin joilla on sinulle merkitystä.

Usein taloudelliset aiheet nousevat pintaan, kun elämässä tulee muutoksia. Lapsen syntymä, rahan periminen tai työpaikan vaihtaminen saavat ajattelemaan tulevaisuutta. Ehkä olisikin turvallisempaa jemmata jotain sukan varteen, että ei tarvitsisi aina stressata rahasta.

Miksi kannattaisi valita talouden personal trainer?

Talouden personal trainerin avulla tuloksia on mahdollista saavuttaa helpommalla ja nopeammin. Henkilökohtaisen talouden valmentaja ohjaa sinua oikeaan suuntaan ja helpottaa oppimistasi. Kaikkea työtä ei kuitenkaan tehdä puolestasi, koska treenien ydinajatus on se, että sinä opit hallitsemaan omaa talouttasi.

Valmentajan avustuksella säästät merkittävästi aikaa ja rahaa, kun vältät kalliit rahavirheet ja taloustaitojen opiskelu lähtee heti oikeille raiteille.

Jos sinulla on tapana siirtää asioiden tekeminen huomiselle, on henkilökohtaisen talouden valmentajan valitseminen oiva tapa startata välittömästi. Asiat eivät enää siirry, vaan yhteistyön aloittaminen sitouttaa sinut omiin tavoitteisiisi. Parempi aloittaa heti kuin sitten joskus.

Kun tulet valmennukseen et enää ole yksin. Talouden personal trainer on tukenasi koko valmennuksen ajan ja saat käyttöösi rajattoman sähköposti ja puhelinpalvelun, johon voit turvautua ongelmatilanteissa.

Kuinka paljon rahaa sinä säästät valmennuksessa?

Valitettavasti tarkkaa vastausta on mahdotonta sanoa. Ennen kuin leimaat minut huijariksi, suosittelen lukemaan eteenpäin.

Joskus puhutaan useiden satojen kustannussäästöistä heti ensimmäisellä tapaamisella, jos kulutuksestasi löytyy jotain sellaista minkä voi hankkia edullisemmin. Tässä tapauksessa esimerkiksi vain 50 euron turhasta kulusta luopumalla jää rahaa käteen 600 euroa enemmän vuodessa eli kymmenessä vuodessa potti olisi jo 6000 euroa.

Vielä useammin kyse on enemmän ajatusmallien muuttamisesta ja kulutuksen välttämisestä. Muutos ei ehkä tapahdu kertarysäyksellä, mutta pääset lähemmäksi unelmaasi askel kerrallaan. Tämä myös syys siihen miksi valmennus kestää 6 kuukautta. Tavoitteena on se, että muutos elämässäsi on kestävällä pohjalla.

Julkaisen jatkossa myös asiakaskertomuksia, joissa kerron euron tarkkuudella, että kuinka paljon rahaa oikeasti säästyi, niin saat parhaan kuvan siitä, miten valmennus on vaikuttanut muiden elämään. Ehkä tunnistat myös osan itsestäsi kuulemalla muiden tarinoita.

Milloin ei kannata valita talouden personal traineria?

Rehellisesti sanottuna voit päästä samoihin lopputuloksiin myös ilman valmennusta. Aikaa ja vaivaa joudut käyttämään enemmän ja luultavasti matkalle mahtuu myös muutama taloudellinen virhe, mutta samat tulokset on mahdollista saavuttaa myös opiskelemalla itse.

Myös tämä nyt lukemasi blogi tähtää siihen, että saat konkreettista apua oman taloutesi hallintaan ja pystyt tekemään kaiken työn itse.

Lisäksi olen koonnut sinua varten listan kotimaisista ja ulkomaisista talousblogeista, jotka voivat auttaa sinua matkallasi parempaan taloudenhallintaan.

Suosittelen yrittämään itse, jos olet valmis

  • Panostamaan enemmän aikaa ja vaivaa
  • Pääset alkuun heti etkä vasta joskus
  • Et ole huolissasi sudenkuopista
  • Pystyt tekemään asiat itsenäisesti
  • Pystyt sitoutumaan ja saavuttamaan sen mihin ryhdyt

Mikään ei myöskään estä sinua ensin kokeilemasta itse ja sen jälkeen tulemaan valmennukseen, jos toteat, että kaikki ei sujunutkaan aivan niin kuin ajattelit.

Jos olisin henkilökohtaisesti vasta matkani alussa, valitsisinko trainerin vai tekisinkö itse? Ensimmäinen vastaus on, että tekisin itse. Niinhän olen tehnyt. Olen opiskellut, kokeillut, tehnyt virheitä ja myös onnistunut. Edelleen yritän joka päivä oppia lisää ja parempia taloustaitoja.

Toisaalta jos olisin etukäteen tiennyt kuinka paljon yritykseni ja erehdykseni tulevat minulle maksamaan, olisi talouden personal trainerin valinta ollut parempi vaihtoehto. Valitettavasti en ollut ennustaja.

Valinta on sinun

Nyt pallo on sinulla.

Itse en ehkä osaa katsoa asiaa täysin puolueettomasti, joten sen takia kuulisin erittäin mielelläni, että miksi ei kannata valita talouden personal traineria.

Kuulisin myös mielelläni, että miksi teit valintasi ja onko kaikki mennyt niin kuin ajattelit.

Päädyit kumpaan tahansa ratkaisuun, toivon että onnistut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *